×

Sportieve en feestelijke afsluiting project Seniorensport (55+) in de Wijk

IMG-20221222-WA0006.jpg

Sportieve en feestelijke afsluiting project Seniorensport (55+) in de Wijk

Algemeen | | 305 keer gelezen

Afgelopen donderdag is de tweede ronde van het project Seniorensport in de Wijk sportief en feestelijk afgesloten. Met dank aan de sportaanbieders, de beide sportcoördinatoren en de deelnemers die de moeite hebben genomen om kennis te maken met de sporten en sportaanbieders.

Een idee gebaseerd op de OldStars programma’s aangeboden door het Nationaal Ouderenfonds, alleen dan aangeboden door lokale sportaanbieders uit Zuidoost. Het idee om bewoners uit Zuidoost, in de categorie 55+, door middel van sportinstuiven kennis te laten maken met bestaand maar ook nieuw sportaanbod, speciaal voor Senioren. Voor vele deelnemers was het een hernieuwde kennismaking met sport en bewegen, maar dan op hun eigen niveau. De eerste ronde in het voorjaar is gehouden in sporthal Gaasperdam (wijk: Gaasperdam), en de tweede ronde in het najaar in de dans- en beweegzaal van het Bijlmer Parktheater (wijken: Bijlmer Centrum en Oost).

In totaal hebben meer dan 100 bewoners deelgenomen aan de sportinstuiven. Per sportinstuif was er een wisselend aanbod van sporten door de diverse sportaanbieders. Uiteraard ook dank aan de coördinatoren Vincent (1e ronde) en Ellen (2e ronde). Eén van de doelstellingen was dat bewoners konden doorstromen naar de sportclubs, en heel mooi is een aantal deelnemers nu aangesloten bij de sportclub die een wekelijks sportprogramma aanbiedt. Duurzaam sporten en bewegen in Zuidoost.

Tijdens de laatste les hebben de deelnemers sportief kennisgemaakt met Tai-Chi (zo waren er diverse andere sportaanbieders betrokken, zoals golf en badminton), een ontspannende les. De laatste sessie is feestelijk afgesloten met een rondje (kerst)bingo, waarbij er voor elke sportieve deelnemer een prijsje was.

Met dank ook aan de diverse deelnemende sportaanbieders: Conditietrainen Gaasperdam (Gerry en Lenka); B-Strong Wandelclub (Suraya); Tafeltennisvereniging Holendrecht (Ed); All Vidya Yoga (Sharda); OldStars Walking Football Zuidoost United (Gilbert en Mildred) en Conditietraining Nellestein (Frans). Een project mede georganiseerd door het sportteam van het stadsdeel Zuidoost, Team Sportservice Amsterdam en stichting Toekomst en Talent. Bij de afsluiting was er een fraaie herinnering voor de delegatie van Toekomst en Talent. De sportinstuif voor senioren krijgt in 2023 een vervolg, dit vervolgproject zal dan uitgevoerd worden onder auspiciën van Team Sportservice Amsterdam.

Met specifiek nog beterschap voor Frans en een voorspoedig herstel.


Terug

Contact

Heeft u tips, nieuws, andere informatie of een foutje gezien? Geef het dan gerust door!

...

Stichting Toekomst en Talent is sinds 1974 actief in Amsterdam Zuidoost. In eerste instantie als belangenbehartiger voor de sportverenigingen van sportpark de Toekomst, vanaf 2012 als maatschappelijk georiënteerd partner voor sportieve gezonde ontmoetingen in Zuidoost.