×

IM: BartJan Commissaris overleden (1962-2022)

BartJan1.jpg

IM: BartJan Commissaris overleden (1962-2022)

Algemeen | | 2158 keer gelezen

Veel en veel te vroeg…... Op maandag 14 maart overleed BartJan Commissaris. Partner van Carie, vader van Benthe en Friso. Oud-directeur van de Polsstok, oud-bestuurslid van de SARZO en van Toekomst en Talent en voorzitter van stichting MaatschappelijkMakelaars.nl. Een vriend waarop je kon bouwen en ook vertrouwen. BartJan is 60 jaar geworden.

De passie en betrokkenheid van BartJan lag vooral bij het kind en de ouder(s). Als directeur van basisschool De Polsstok wist BartJan kinderen een breder perspectief mee te geven. Naast vorming via de lessen kregen kinderen een breed palet aan mogelijkheden mee om zich te ontwikkelen. Kernbegrippen voor BartJan waren: 1) denken in mogelijkheden en kansen en 2) talentontwikkeling van het kind en de ouder. Praktisch voorbeeld was de vorming van DE Bredeschool waar BartJan de stuwende kracht achter was. Een platform met vele mogelijkheden, niet alleen kinderen maar ook de ouders en verzorgers kregen zo de mogelijkheid om samen te groeien.

Integraal denken en verbinden waren woorden die BartJan al in uitvoering bracht ver voordat het gemeengoed werd. Zo bracht hij een verbinding tussen onderwijs en sport met de introductie van de combifunctionaris. BartJan werd in 2004 lid en vice-voorzitter van de SARZO (Sportadviesraad Zuidoost) en in 2012 voorzitter van stichting Toekomst en Talent. Achter elke rol zat een visie. Inzet was om het versnipperde landschap in kaart te brengen en door te verbinden te versterken. Nieuwe initiatieven ontwikkelen en faciliteren zoals de Schoolsportclubs. De mens in zijn/haar kracht zetten. Van Factor naar Actor. Mensen een status geven, mensen actief betrekken. Wederkerigheid was een belangrijk woord, halen en brengen moest in balans zijn. Hij was van de partij en stond veelal vooraan bij de activiteiten: Sportcafés, Kampioenen Parade, het Sport Talentenfonds Zuidoost, BartJan presenteerde het Sportdebat, was trots op zijn schoolkinderen en won samen met Joost en Jeffrey en de kids de titels ‘Sportiefste School’ in 2015 (Amsterdam en Nederland), won de eerste SportBattle van Zuidoost (2018), introduceerde Ajax in de wijk met een Cruyff Court en clinics voor de jeugd. BartJan was een boegbeeld voor vele ontwikkelingen in Zuidoost.

Maar er was meer te doen in Zuidoost. BartJan was vanaf 2016 de grote motor achter stichting MaatschappelijkMakelaars.nl. Kinderen, maar ook hun omgeving samen laten groeien met alle mogelijkheden die er zijn. BartJan etaleerde zijn enorme drive. Wist de juiste partners te vinden en samen met Sida, Cindy en Herby en tal van vrijwilligers en organisaties werd MaatschappelijkMakelaars.nl een begrip in Zuidoost en ver daarbuiten. Ook al gaan we zijn actieve inspiratie missen, deze droom gaan we zeker doorzetten. Daarvoor zette BartJan alvast enige piketpalen uit.

BartJan was niet alleen in Zuidoost actief. In zijn gemeente was BartJan bestuurslid bij de welzijnsorganisatie Coherente. Dacht mee over een nieuwe vorm van Jongerenwerk en de opzet van een Bredeschool. Mooi was de recent uitgereikte Waarderingsspeld van de gemeente Ouder-Amstel, persoonlijk uitgereikt aan BartJan door de burgemeester. Daarnaast dacht BartJan mee in diverse danktanks, van Amsterdam maar ook landelijk. Hij was verder actief in een netwerk met makelaars met als achtergrond ‘Onderwijs’. Dat bracht hem regelmatig naar het mooie Sneek. Tevens een Ajacied in hart en nieren, in voor en tegenspoed.

Waardering, liefde, warmte en vriendschap. Wederkerigheid in optima forma. Voor BartJan was dat een naturel zintuig. Was impliciet BartJan.

Wij wensen zijn vrouw Carie, zijn dochter Benthe en zoon Friso, zijn familie en alle dierbaren veel sterkte toe bij dit zware verlies. Het was niet alleen een grote man, BartJan was zeker groots in daden. Groots in het mens zijn. Een voorbeeld voor ons allen. Graag hadden we langer samen met hem genoten. Veel en veel te vroeg………

Bestuur Stichting Toekomst en Talent.

BartJan2 (2).jpg

BartJan in zijn element met 'zijn' kinderen.


Terug

Contact

Heeft u tips, nieuws, andere informatie of een foutje gezien? Geef het dan gerust door!

...

Stichting Toekomst en Talent is sinds 1974 actief in Amsterdam Zuidoost. In eerste instantie als belangenbehartiger voor de sportverenigingen van sportpark de Toekomst, vanaf 2012 als maatschappelijk georiënteerd partner voor sportieve gezonde ontmoetingen in Zuidoost.