• jul
  02

  Time: 13:30 - 19:00 uur

  Location: Metaal Kathedraal Utrecht

   
  Als expert op het gebied van sportverenigingen en/of verenigingsondersteuning ken je ongetwijfeld de Back2Basics filmpjes over het functioneren van de sportvereniging. Hieruit is inmiddels een heuse beweging ontstaan die gelooft in de kracht van verenigen en de sportvereniging in het bijzonder. 

  Met vertegenwoordigers van deze beweging en andere betrokkenen bespreken we tijdens een unieke werkconferentie op maandag 2 juli de kracht van verenigen en de rol die het verenigingsproces speelt in onze samenleving. We staan aan het begin, maar zijn er nog lang niet. Daarom verenigen we ons in de Metaal Kathedraal voor het opstellen van een sportverenigingsakkoord. Een akkoord dat bijdraagt aan onze gezamenlijke inspanningen om ons in de sport duurzaam en blijvend te verenigen. Geen vage of abstracte uitkomsten, maar veel meer een concrete aanpak en koers om daadwerkelijk het verschil te maken. De opzet van de werkconferentie sluit hier uiteraard op aan! 

  Graag nodigen we jou als expert of ervaringsdeskundige uit om jouw aandeel te leveren in deze beweging en het akkoord! Met elkaar bepalen we die dag de vervolgroute voor een duurzame sportvereniging. Deelname is inclusief het boek Back2Basics: de kracht van verenigen, waarvan het eerste exemplaar tijdens de werkconferentie wordt uitgereikt. 

  Zien we je dan?

  Met vriendelijke groet,
  mede namens Berend Rubingh en Hans van Egdom (Back2Basics),

  Kim van der Haar
  Projectleider Werkconferentie De kracht van verenigen! 

   
  INSCHRIJVEN

  02 juli 2018

  13:30 – 14:00

  Ontvangst met koffie/thee

  14:00 – 14:10

  Welkom en korte introductie van de dag door Hans van Egdom (zelfstandig adviseur op het snijvlak van sport & management)

  14:10 – 14:45

  Waar staat de sportvereniging nu? Stand van zaken sportverenigingen en sportverenigingsondersteuning, cijfers, knelpunten & uitdagingen door Berend Rubingh (verandermanager en organisatiedeskundige)

  14:45 – 15:00

  Korte break met verfrissende opkikker

  15:00 – 15:45

  Eerste sessieronde. Deelnemers worden verdeeld in kleine, homogene groepen en bespreken met elkaar de vraag 'waar staan we nu in 2018?'. Zowel waar het gaat om de sportvereniging als de verenigingsondersteuning. Bij iedere groep houdt 'een voorganger' een korte inleiding van enkele minuten.

  15:45 – 16:00

  Korte break om naar plenaire zaal te gaan

  16:00 – 16:30

  Plenaire tussenstand met het ophalen van de resultaten van de eerste ronde

  16:30 – 16:45

  Korte break om naar de volgende ronde sessies te gaan

  16:45 – 17:30

  Tweede sessieronde. Deelnemers worden verdeeld in kleine, heterogene groepen en bespreken met elkaar de vraag 'waar willen we naartoe in 2023?'. Dit geeft de inhoudelijke bouwstenen voor het sportverenigingsakkoord.

  17:30 – 17:40

  Korte break om naar plenaire zaal te gaan

  17:40 – 18:15

  Plenaire afsluiting waarbij de bouwstenen voor het verenigingsakkoord met elkaar worden uitgewisseld en vastgesteld. Tevens uitreiking eerste exemplaar van het boek 'Back2Basics: de kracht van verenigen'. 

  18:15 – 19:00

  Napraten tijdens borrel