• dec
  13

  Time: 09:00 - 13:00 uur

  Location: EBG-kerk, Kortvoort 73, 1104 NA Amsterdam-Zuidoost

  Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen en jongeren. Maar in de K-buurt bewegen kinderen en jongeren steeds minder.
  Hoe krijgen we inactieve jeugd uit de K-buurt in beweging? Onder leiding van beweegprofessor Erik Scherder en oud-Jeugdsportfondsvoorzitter Johan Wakkie willen we daarover met u in gesprek!

  De landelijke beweegrichtlijn stelt dat kinderen en jongeren iedere dag (zeven dagen per week) minimaal één uur matig moeten bewegen. Stadsdeel Zuidoost, de GGD, de afdeling Sport van de gemeente Amsterdam, scholen en maatschappelijke organisaties (bijv. buurtorganisaties, welzijnswerk en sportverenigingen) spannen zich allemaal in om de jeugd in de K-buurt in beweging te krijgen. En hoe kunnen we daarin nog beter met elkaar samenwerken?

  •       Welke goede ideeën heeft u om bewegen te bevorderen?

  •       Wat heeft u (als professional) nodig om meer te kunnen doen?

  •       Met welke organisaties wilt u (meer) samenwerken?

  Over deze vragen (en meer) willen we graag met u in gesprek: laat u inspireren en maak contact met uw netwerk.

  Komt u naar de Roadshow Bewegen in de K-buurt?

  Reserveer deze datum dan alvast in uw agenda

  Een officiële uitnodiging met programma voor de ochtend volgt binnenkort

  •       Roadshow Bewegen in de K-buurt

  Bewegen is belangrijk om gezond te blijven, zeker voor kinderen. Hoe zorgen we samen dat kinderen in de K-buurt genoeg bewegen? Kom woensdag 13 december naar de Roadshow ‘Bewegen in de K-buurt’ en kijk hoe jouw organisatie het verschil kan maken!

  Professor Erik Scherder, bekend van ‘De Wereld Draait Door’, legt uit wat het belang is van bewegen voor het brein. Onder leiding van Johan Wakkie, oud-voorzitter van het Jeugdsportfonds, kijken we met diverse partijen zoals maatschappelijke organisaties, actieve buurtbewoners, sportaanbieders en scholen naar de kansen en mogelijkheden in de buurt.  Hoeveel (of weinig) bewegen kinderen eigenlijk, waarom bewegen kinderen tegenwoordig steeds minder, welke rol hebben de ouders van de kinderen, wat heeft uw organisatie nodig om kinderen in beweging te krijgen, wat kan uw organisatie bijdragen om kinderen in beweging te krijgen?

  Partijen als Jantje Beton, Cruijff Foundation en de ANWB worden ook uitgenodigd om met u actief na te denken over deze thema’s.  De ochtend biedt volop inspiratie om met nog meer energie aan de slag te gaan voor een actieve jeugd in de K-buurt.

  •       Wanneer: woensdagochtend 13 december (van 09:00 tot 13:00 uur, incl. lunch)

  •       Waar: EBG-kerk, Kortvoort 73, 1104 NA Amsterdam-Zuidoost

  •       Programma: o.a. gastcollege door Erik Scherder en discussierondes

  •       Meer informatie: maria.groot@amsterdam.nl<mailto:maria.groot@amsterdam.nl>