• nov
  29

  Time: 16:30 - 20:00 uur

  Location: Eindhoven (van der Valk)

  • ‘Bij de ALV komt niemand opdagen en achter de bestuurstafel blijft het ‘grijs’: hoe kan het anders?’
  • ‘Integriteit vinden we allemaal heel belangrijk, maar hoe weet je of je goed bezig bent als club?’
  • ‘Is de code goed sportbestuur ook bruikbaar voor verenigingen, vrijwillig dan wel verplicht?’
  • ‘Hoe scoren de Nederlandse sportbonden langs de Europese meetlat op “good governance”?’

  Van 26 tot 30 november 2017 wordt in Eindhoven de internationale Play the Game conferentie gehouden over het bereiken van transparantie, democratie en vrijheid van meningsuiting in de sportwereld. Kenniscentrum Sport organiseert woensdag 29 november 2017 ?van 16.30 tot 20.00 uur tijdens dit toonaangevende congres een side-event voor met name de Nederlandse sportbestuurders van bonden en verenigingen. Schrijf je nu al in en verzeker je van een plek bij:

  Kenniscafé Sport Live! met als thema ‘Integer sportbesturen: hoe doe je dat?’

  Vragen over integriteit, goed sportbestuur, diversiteit in bestuur en democratie binnen de eigen vereniging: welke sportbond of sportvereniging heeft ze niet? In samenwerking met NOC*NSF en de Universiteit Utrecht (USBO) – en met ondersteuning van Sportservice Noord Brabant – organiseert Kenniscentrum Sport dit evenement rond ‘integer sportbesturen’.

  Wie?

  Frank van Eekeren van de Universiteit Utrecht presenteert de Europese meting van Good Governance bij sportbonden; Resie Hoeijmakers (Mulier Instituut) presenteert haar master-onderzoek voor de Radboud Universiteit: zij inventariseerde bij meer dan 250 sportclubs de behoefte aan ondersteuning bij ‘goed sportbestuur’ in de praktijk. Een interessante buitenlandse spreker van het Play the Game congres zal ook een bijdrage leveren.

  Presentator Martijn de Greve ( van o.a. WNL Haagse Lobby en de maandelijkse talkshow Politieke Junkies) leidt de discussie met sprekers en de zaal; Volkskrant-columnist Elma Drayer houdt de bezoekers een spiegel voor en huisband Café du Sport (met o.a. Michael van Praag ) zorgt voor de muzikale begeleiding. 

  Voor wie?

  Sportbonden, verenigingsondersteuners, verenigingsbestuurders, onderzoekers, beleidsmedewerkers sport van gemeenten en (sport)organisaties met interesse in dit thema. 

  Wanneer?

  Woensdag 29 november 2017 van 16.30 tot 20.00 uur

  Waar?

  De locatie wordt later  bekend gemaakt, maar is in ieder geval in Eindhoven, in de directe nabijheid van de locatie van het Play the Game congres, van der Valk Hotel Eindhoven.

  Kosten

  €25,- p.p. (incl.  koffie/thee, hapje/drankje en een lichte maaltijd).

  Aanmelden

  Mis het niet en schrijf je hier in.
  Wij ontmoeten je graag! Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 24 november a.s. 

  Met medewerking van

  Kenniscentrum Sport, NOC*NSF, Universiteit Utrecht (USBO), Sportservice Noord-Brabant en muzikale begeleiding door huisband Café du Sport (met o.a. dit keer op drums KNVB-voorzitter Michael van Praag).

  Contact

  kenniscafe@kcsport.nl

  Kenniscafé Sport Live! In deze opvallende informele talkshows van Kenniscentrum Sport staat de verbinding centraal: verbinding tussen landelijk en lokaal, verbinding tussen wetenschap, beleid en praktijk, verbinding tussen het ‘kleine’ verhaal en het ‘grote’ beleid. En ook: humor en ernst, meer kennis en meer kennissen, samengesmeed met een band en bitterballen…

  Kijk hier naar een video-impressie van een vorige editie van Kenniscafé Sport Live!

  Bron: www.kenniscentrumsport.nl