13 aug

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Aan de oostrand van het Nelson Mandelapark wordt voor een periode van maximaal 5 jaar een half kunstgras hockeyveld aangelegd. Naar verwachting is het werk klaar op 9 augustus.

Waarom een tijdelijk hockeyveld?
Op een Cruijffveldje in de E-buurt wordt al enkele jaren door kinderen uit Zuidoost gehockeyd. Enthousiasme bij kinderen en ouders heeft ertoe geleid dat er een hockeyvereniging is opgericht, genaamd HC Rubicon. De hockeyvereniging heeft al toestemming gekregen van de hockeybond, maar mist nog een hockeyveld om te trainen en wedstrijden te spelen. Het tijdelijke hockeyveld aan de rand van het Nelson Mandelapark maakt dit mogelijk.

Als het hockey een succes wordt, zal het stadsdeel in de toekomst ook rekening houden met locaties voor definitieve hockeyvelden. Naast hockey is het tijdelijke veld ook beschikbaar voor andere sporten, zoals voetbal en American football. Het hockeyveld wordt op vrijdag 20 september geopend.