10 apr

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Spannende strijd bij Schoolzwemkampioenschap Zuidoost

Ook dit jaar weer spektakel in het zwembad bij het jaarlijkse schoolzwemtoernooi in het Bijlmer Sportcentrum. Door verschillende omstandigheden slaagden enkele scholen er dit jaar niet in om een team te laten starten. Hierdoor werd het kampioenschap vooral een strijd tussen Wereldwijs en Nellestein.

Hoewel er dit jaar minder deelnemers waren dan voorgaande jaren was het een van de spannendste schoolzwemkampioenschappen ooit. Dat kwam doordat het niveau van de deelnemers erg hoog was. De meeste zwemmers hadden in de weken voorafgaand aan het zwemtoernooi meegedaan aan de gratis trainingen van de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870. Dit was goed te merken. Er werd veel borstcrawl gezwommen in plaats van schoolslag en bij de 50 meters waren een aantal correcte keerpunten te zien. Daar was duidelijk op getraind.

In veel wedstrijden was er sprake van een nek-aan-nekrace tussen de verschillende banen en hielden de deelnemers het tot het laatste moment spannend. Sommige teams hadden hele sterke zwemmers in de bovenbouw, andere teams hadden juist weer snelle onderbouwers. Wie de winnaar werd was daarom tot het laatste moment onduidelijk.

Een nieuw onderdeel was de Picnic-estafette. Alle teams moesten hierbij met zijn allen tegelijk op een mat allerlei attributen verzamelen, zoals een strandbal en een zonnebril. De winnaars kregen een goodiebag van de naamgever van de estafette, die ook voor alle kinderen en hun supporters een waterijsje had meegenomen.

Daarna was het toch echt tijd voor de prijsuitreiking. Daar bleek uiteindelijk het team van Nellestein net iets meer punten te hebben behaald dan dat van Wereldwijs. Beide scholen mogen Amsterdam vertegenwoordigen op het regionale schoolzwemkampioenschap dat op 18 mei wordt gehouden in Heerhugowaard.

De winnaars:                       Picnic-estafette     

1 Nellestein 2                            Nellestein 1

2 Wereldwijs 1

3 Nellestein 3

 

Onderbouw: Maria Molkenboer (m)       Marvin Groenewoud (j)

Middenbouw: Liv van Wilgen (m)          Dylan Groenink (j)

Bovenbouw: Chaya Bremer (m)            Musa Rizwan (j)