14 mrt

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Succesvol indoorseizoen

In januari, februari en maart vonden de landelijke Indoorwedstrijden plaats in Apeldoorn (Omnisport). Nationale wedstrijden brengen de top van de Nederlandse junioren bij elkaar.

Nog in januari was de Nationale C/D indoor met mooie resultaten voor Jo-Ann Piqué (MJD1, 7e plek 60 meter sprint, 11e plek Kogelstoten), Ashley Boldewijn (MJC1, 8e op 60 meter horden), Milo de Langen (7e plek Kogelstoten).

In februari het NK junioren met een fantastisch plek voor Sarah Itiola (meisje junioren B), die na een blessure naar een 3e plek in de finale van de 60meter sprint liep. Haar snelste tijd van de dag was 7,79 seconden. Eerste werd N’ketia Seedo, die bij de senioren 3e werd achter Dafne Schippers. Het was dus een supersnel deelnemersveld. Joris Pals kwam uit op het onderdeel Kogelstoten en werd verdienstelijk 4e van Nederland.

Bij NK Senioren (60m) liep voor AV Feniks Raphael Bouju in de series naar een supersnelle tijd van 6,71sec, hij finishte gelijk met Joris van Gool de latere winnaar, Nederlands Kampioen en 3e bij het EK. Echter kwam Raphael (trainend op Papendal, Engels/Nederlandse nationaliteit) niet in de halve finales aan de start vanwege een blessure en kon hij zijn snelle tijd niet verzilveren in een medaille. Het was wel de snelste jaartijd voor een jongen junioren B wereldwijd!

Begin maart was de Nationale wedstrijd voor pupillen in Apeldoorn, waar Feniks ook goed voor de dag kwam met pupillen die bijna ieder weekend enthousiast aan wedstrijden meedoen. Eljahro Philipsen was voor het vierde (!) jaar op rij de beste pupil in zijn categorie en Riley Groenbast werd verrassend 3e in de A2 categorie.

Ook de andere atleten van AV Feniks kwamen tijdens deze wedstrijden met veel plezier in actie en deden veel ervaring op. Belangrijk om door te groeien in komende jaren. 

In de winter wordt buiten getraind en in de zaal, maar toch: Iedereen heeft weer zin om naar buiten te gaan!
(foto: Ed Turk)