12 jan

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Vrijdag werd bekend dat zijn zoon Patrick Eyk plotseling is overleden. De voormalig topamateur wielrennen werd slechts 52 jaar oud.

In 1991 maakte hij deel uit van de Buckler-formatie die de ploegentijdrit GP Liberation op zijn naam schreef. Desondanks had Eyk zelf het gevoel dat hij in het Nederlandse team niet vaak genoeg de mogelijkheid kreeg om voor eigen kans te rijden. Na zijn Nederlandse avontuur kwam hij nog voor diverse Amerikaanse ploegen uit.

De laatste jaren was Patrick Eyk weer veelvuldig bij het wielrennen te vinden om zijn zoon Tyler te ondersteunen, die inmiddels al meervoudig Nederlands kampioen in de jeugdcategorieën is. Tyler Eyk is een van de sporttalenten uit Amsterdam Zuidoost.

Bericht: www.telegraaf.nl