26 nov

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Schoolsporttoernooien worden al heel lang georganiseerd in Amsterdam Zuidoost. Het waren Jan Focke (FC Amstelland) en Roy Coco (sv Bijlmer) die samen met Jenneke Brugman (Steunpunt Vakonderwijs Zuidoost) medio 1990 het eerste Schoolvoetbaltoernooi in Zuidoost organiseerden. Ook alweer geruime tijd geleden was het de Koninklijke AZ 1870 die het Schoolzwemtoernooi in Zuidoost organiseerde. Daarnaast is er schoolbasketbal geweest, schoolatletiek, school kanoën en schoolkorfbal.

Nieuw dit jaar, 50-jaar Bijlmer, het format van een Schoolsport Battle. Waarbij deelname en sportiviteit zeer belangrijk zijn, naast de score. Dit jaar was De Polsstok de grote winnaar bij het 24ste Schoolvoetbaltoernooi, gevolgd door Wereldwijs en Het Gein. De Sportiviteitsprijs was voor De Bijlmerhorst. Bij het Schoolzwemtoernooi was Nellestein de grote winnaar, ook weer gevolgd door De Polsstok en De Achtsprong. Al met al een weging van deelname (teams en aantallen kinderen) en score kwam dit jaar De Polsstok als winnaar uit de bus, gevolgd door Nellestein en Het Gein.

Op de foto de Kampioenen van De Polsstok, allen met een medaille uitgereikt door Ajacied Ryan Gravenberch en Zuidoost bestuurder Jakob Wedemeijer.