26 nov

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

De Kampioenen Parade 2018 zal de geschiedenis ingaan als het eerste evenement in Amsterdam (Zuidoost) waar alle kampioenen uit 1 seizoen/jaar; uit Zuidoost gehuldigd zijn. Een idee om alle Kampioenen bij elkaar te brengen kwam uit de koker van een aantal sport-betrokkenen uit Zuidoost, een uitdaging in een jaar dat de Bijlmer 50 jaar bestaat. Een nieuwe activiteit, waarbij de vraag altijd weer is: slaat het aan en hoeveel kampioenen zijn er eigenlijk. Uiteindelijk mochten de 500 bezoekers 240 Kampioenen verwelkomen en huldigen in de Grote Zaal van de Johan Cruyff ArenA. Een fantastische response van sportverenigingen, begeleiders, ouders en andere bekenden van de Kampioenen. Met uiteindelijk een prachtig feest, een ontmoeting van vele sporten en vele sportkampioenen. Zo waren daar: voetballers, tennissers, taekwondo, dans, atletiek, zwemmen, wielrennen, vechtsporten, freerunning, rolstoel rugby, karate, schoolsporten, boksers, Walking Football, American Football, Grappling, calisthenics en streetworkout en vele andere sporten. Wereldkampioenen, Europees kampioenen, NL kampioenen en Kampioenen in de eigen klasse.

De Kampioenen Parade begon reeds op station Bijlmer. Enkele honderden sporters stonden gereed met clubvaandels en vlaggen. Onder de muzikale klanten van een brassband werd in optocht gelopen naar de hoofdingang van de Johan Cruyff ArenA. Hartverwarmend om zo’n swingende ArenA Boulevard te zien.

 

Het was host Randell Thorpe die de Kampioenen (2017-2018) welkom mocht heten. Daarbij een speciaal welkom voor bestuurder Jakob Wedemeijer en super Ajax talent Ryan Gravenberch. Beide waren beschikbaar om de Kampioenen van een medaille te voorzien. Jakob nam de aftrap met een korte terugblik op 50 jaar sport en sportief gedrag in Zuidoost. Een wijk met een arsenaal aan talenten en prachtige sportaccommodatie. Na de toespraak van de stadsdeelbestuurder volgen in 20 categorieën de ruim 200 Kampioenen. De Danskampioenen van de Bindelmeer gaven een show met hun winnende act op het Nationaal Kampioenschap. Ook de Amsterdam Panthers wisten het publiek in extase te brengen met hun eigen dans. Tot slot werden de kampioenen op een gezamenlijke plaat gezet op de stoeltjes van het Ajax stadion.

 

Al met al een zeer geanimeerde middag. Met aandacht voor de Kampioenen en wie weet ook Kampioenen in spe. Dank voor Jakob en Ryan, maar zeker ook de vele vrijwilligers, DJ Sidney, Host Randell en de organisatie bestaande uit het stadsdeel Zuidoost en stichting Toekomst en Talent.

 

Na afloop van het formele gedeelte was er gelegenheid voor ontmoeting, een hapje en een drankje. Waar veel gebruik van werd gemaakt was van de photobooth. Tot slot voor een ieder een dragend aandenken aan 50-jaar Bijlmer en de bespeler van de Johan Cruyff ArenA, alwaar het zondagmiddag 25 november 2018 bijzonder goed toeven was. Een dag om niet te vergeten, en wie weet volgend jaar in  een bepaalde vorm weer…..