17 okt

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Schoolvoetbaltoernooi Zuidoost: Persbericht uitslagen 2018.

Afgelopen vier weken hebben 600 kinderen van 20 basisscholen uit Amsterdam Zuidoost gespeeld om de Sportiviteitsprijs van Zuidoost en de klassementen per leeftijdscategorie. Deze keer alweer de 24ste editie van het Schoolvoetbaltoernooi Zuidoost. Het toernooi is ooit opgezet met als doel om de kinderen kennis te laten maken met de voetbalverenigingen, maar ook ouders en andere begeleiders kennis te laten maken met coachen en meedoen als vrijwilliger. Een doelstelling die in de afgelopen jaren niet is veranderd. Voorop staat het plezier voor de kinderen, de ontmoetingen tussen scholen en wijken en de sportieve strijd om de prijzen. Dit jaar is er nog een extra prijs te verdienen. De deelnemers aan de schoolsporttoernooien Zuidoost strijden in het kader 50-jaar Bijlmer om de Schoolsport Battle Zuidoost. Deze prijs wordt op zondag 25 november uitgereikt tijdens de Kampioenenparade. Het Schoolvoetbaltoernooi (veld) Zuidoost en Schoolzwemtoernooi Zuidoost zijn competities die meegenomen worden in de weging van de School Battle Zuidoost.

 

De werkgroep Schoolvoetbal van de stichting Toekomst en Talent had een uitgebalanceerd Finaleschema uitgewerkt. Op de velden van Zuidoost United waren het podium voor de wedstrijden. De sportstudenten van de OSB (Open Schoolgemeenschap Bijlmer) waren ook dit toernooi weer actief als spelbegeleider. De Sportiviteitsprijs ging naar de Bijlmerhorst. Voorzitter van het stadsdeel Tanja Jadnansing mocht verder de volgende prijzen uitreiken:

Categorie Groep 3-4 Mix (F):

 

Beste speler 3e plek 2e plek 1e plek
Jaalyl Azynman

(De Polsstok)

Het Gein 4 Polsstok 3 Wereldwijs 4

 

 

Categorie Groep 5-6 Mix (E):

 

Beste speler 3e plek 2e plek 1e plek
Kenny (Blauwe Lijn) Blauwe Lijn 4 Onze Wereld 2 Rozemarn 2

 

Categorie Groep 7-8 Meisjes (DM):

 

Beste speler 3e plek 2e plek 1e plek
Sara Aipassa (Gein) Nellestein 4 Samenspel 4 Polsstok 4

 

 

Categorie Groep 7-8 Jongens (DJ):

 

Beste speler 3e plek 2e plek 1e plek
Delivio (Samenspel) Bijlmerhorst 1 Samenspel 1 Polsstok 1