29 sep

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Er komt een half hockeyveld aan de rand van het Nelson Mandelapark. Dit veld komt beschikbaar voor de jeugd onder de 10 jaar (<10). Het hockeyveld wordt voor 5 jaar ingericht, totdat er woningen worden gebouwd. Momenteel wordt er hockey gespeeld op het Cruyffveld in de DE-buurt, dit na initiatief van de DE Bredeschool en de wijkvereniging Evergreen met de sportbuurtclub hockey. Vanuit dit samenwerkingsverband in de hockeyvereniging AHC Rubicon opgericht. De club heeft al een licentie bij de hockeybond (KNHB). De hockeyclub kan gebruik maken van de faciliteiten van het ernaast gelegen Bijlmersportpark. Als het gebruik en de vereniging een succes wordt, en kan groeien naar een volwaardige hockeyvereniging zal de gemeente zich nader orienteren op een locatie voor AHC Rubicon.