05 sep

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off
Wandelen door “50 jaar Bijlmer”
In het kader van 50 jaar Bijlmer organiseren we onze voorgenomen Wandelvierdaagse Amsterdam vanuit de Bijlmer! Altijd al eens willen kijken hoe het er uit ziet in en om de Bijlmer en Amsterdam Zuidoost? De afgelopen tientallen jaren is de Bijlmer doorontwikkeld naar een prachtige, groene gezellige wijk waar hoog- en laagbouw elkaar afwisselt. En wist u dat u even verderop nog meer afwisseling tegenkomt? Laat u verrassen en kom op 1 of meerdere dagen de Bijlmer en omgeving bekijken. Zie verder het stukje over de Wandelvierdaagse Amsterdam.
Wandelvierdaagse Amsterdam – 25 t/m 28 september
25 t/m 28 september organiseren we in bescheiden vorm de Wandelvierdaagse van Amsterdam. Dit doen we in de vorm van 4 keuzedagen wandelen (minder mag ook). Deze vier dagen kan men gebruiken om eens uit te testen of men het leuk vindt om meerdere dagen achter elkaar te wandelen. Ook de deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge kunnen hier aan deelnemen om het einddoel van meerdere dagen achter elkaar te lopen nu te kunnen verwezenlijken. U kunt kiezen om 1, 2, 3 of 4 dagen te wandelen.
Tochtgegevens:
Afstanden ±5-10-15-20 km. Iedere dag een andere route natuurlijk en u kunt iedere dag een andere afstand kiezen. En in combinatie met het eindevenement van de Nationale Diabetes Challenge kunt u zelfs 5 dagen achter elkaar lopen.
Starttijden: dagelijks tussen 14.00 uur en 18.00 uur (zie voor je juiste tijden de website!!).
Uiterlijk 20.00 uur verwachten wij u weer terug.
Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons te helpen bij de gemaakte onkosten.
Deze wandelroutes zijn niet gepijld. U ontvangt een routebeschrijving (per dag 1) en kort van te voren kunt u de door u gekozen route downloaden vanaf onze website. Verdere gegevens vindt u hier.
Van de Bijlmer naar het Olympisch Stadion! Een prachtige avondwandeling van ± 17,5 km.
Hoe bijzonder is dat? We lopen in het kader van de Nationale Sportweek van NOC*NSF. We gaan deze bijzondere avondwandeling maken op de vooravond van de Nationale Diabetes Challenge! We lopen van het Bijlmer Sportcentrum naar het Olympisch Stadion. Onderweg worden foto- e/o filmopnames gemaakt door NOC*NSF. In het Olympisch stadion worden we natuurlijk met applaus ontvangen en ontmoeten we Bas van de Goor! Deze wandeling starten we op vrijdagavond 28 september om 19.00 uur vanuit het Bijlmer Sportcentrum. We wandelen tussen 5 en 5,5 km per uur. Let op dat u deze snelheid kunt volhouden om mee te kunnen doen aan deze wandeling. Er is een deelnemerslimiet en voorinschrijving is verplicht. Meld je je aan, dan ben je verplicht mee te lopen! De inschrijving gaat open vanaf dinsdag 11 september 9.00 uur en sluit wanneer het deelnemerslimiet bereikt is. U kunt vanaf dinsdag 11 september aanmelden via deze link.
Nationale Diabetes Challenge – het eindfestival
Eerder schreven we in onze nieuwsbrieven over de Nationale Diabetes Challenge. Ook hierbij zijn wij, zoals geschreven, weer  nauw betrokken. Het past bijzonder goed bij onze visie dat wandelen goed voor je is en dat je hiermee vaak je gezondheid aanzienlijk verbeteren kan. Wij hebben afgelopen maanden mogen meehelpen aan de ontwikkeling van het parcours in Amsterdam. De keuzeafstanden zijn 5-10-15-20 km. Het zijn mooie routes geworden en we zullen ook met de markering meehelpen. Iedereen mag inschrijven voor dit evenement vanuit en naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. Inschrijven voor het eindevenement kost € 5,00 en gaat via de NDC bij voorinschrijving. In combinatie met onze Wandelvierdaagse Amsterdam Zuidoost, kunt u dus 5 dagen achter elkaar lopen, met als klap op de vuurpijl een prachtige medaille in het Olympisch Stadion.