14 jun

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Scheidsrechter Ben Kraanen is door Ajax officieel benoemd tot lid van verdienste van de club. Zijn naam is daarom vanaf nu te zien op de erelijst naast de trappen voorbij de ingang van het clubgebouw van De Toekomst. Kraanen zelf is uiteraard in zijn nopjes met de benoeming.

Kraanen is al vijftig jaar KNVB-scheidsrechter en sinds vijftien jaar is hij officieel lid van Ajax. ‘Maar ik ben al fan van Ajax toen ze nog in De Meer speelden’, zegt hij. ‘Ik doe het nu wel wat rustiger aan. Ik was voorheen coördinator van de scheidsrechter bij de Ajax Vrouwen en Jong Ajax. Daarnaast was ik grensrechter bij de wedstrijden van de Ajax zaterdag-1. Met die activiteiten ben ik twee jaar geleden gestopt. Nu ben ik alleen nog in de weekenden op De Toekomst coördinator van de scheidsrechters bij de senioren en de jeugd. Daarbij coördineer ik nog een team van acht vrijwilligers bij de club. Dit doe ik nog met heel veel plezier.’

De Ajacied is verder erg trots op zijn jubileum. Kraanen gaat dan ook gewoon door als vrijwilliger bij Ajax, al doet hij het iets rustiger aan. ‘Ik voel me nog fit. En als de wedstrijden zijn afgelast, ga ik even een rondje hardlopen, net als vroeger langs de Amstel naar Ouderkerk.'

Ben is namens Ajax al jaren betrokken bij het Schoolvoetbaltoernooi Zuidoost, met name de finaledagen die op sportpark de Toekomst zijn gespeeld, zijn gefaciliteerd door Ben. Van de werkgroep Schoolvoetbaltoernooi Zuidoost en de stichting Toekomst en Talent de welgemeende felicitaties voor Ben.