17 mei

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

De Penning Sportraad Amsterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan een Amsterdammer die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. Het gaat bij deze uitreiking dus niet om de sporter, maar om een bestuurder, professional, vrijwilliger, vereniging of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport en het sportbeleid binnen Amsterdam. De Penning zal ook dit jaar weer worden toegekend door een deskundige jury, bestaande uit leden van de Sportraad.

In 2017 werd de Penning op donderdag 1 juni in de Stadschouwburg uitgereikt aan tennisvereniging Smashing Pink. De Sportraad wil met de uitreiking van de Penning jaarlijks zijn waardering uitspreken over de bijzondere en zeer belangrijke prestaties die buiten de lijnen geleverd worden ten behoeve van de sport en sportbeoefening in Amsterdam. Vaak wordt nog over het sociaal-maatschappelijk belang van deze prestaties heen gekeken of worden ze overschaduwd door de sportieve successen. Met deze onderscheiding hopen wij Amsterdam en zijn bewoners te motiveren en te inspireren om zich op dit terrein blijvend in te zetten.

Eerdere winnaars zijn onder meer Loek Loevendie (Amsterdam Pirates, 2016), Vereniging Flevoparkbad (2015), Jolanda Hogewind (Calvijn met Junior College, 2014), Machiel van der Woude (voorzitter van AFC, 2013), Pedja Djurdjevic (trainer van Kimekai Gym, 2012), Hockeyclub Athena (2011) en Carolien Gehrels (2010).