04 sep

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Duurzaamheid wordt steeds meer een integraal onderdeel van ons leven. Gemeenten kopen duurzaam in, burgers zien meer en meer het belang in van ‘vergroening’ van de leefomgeving en er komen steeds meer technieken en methoden op het vlak van duurzaamheid en energiebesparing.

Kans voor sportverenigingen en -stichtingen
Sportaccommodaties verbruiken veel energie en de energierekening is een stevige kostenpost. Niet verwonderlijk dat ook steeds meer verenigingen initiatieven nemen om energiemaatregelen te nemen en hun accommodatie te verduurzamen.De subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame energie Sportaccommodaties (EDS) wil de clubs helpen om die investering te doen en maatregelen te treffen die bijdragen aan een duurzame samenleving. Én daarmee ook de financiële situatie van de verenigingen. 

Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties

De EDS-subsidie is gericht op investeringen in energiebesparing en toepassing van duurzame energie. Sportverenigingen en sportstichtingen kunnen aanvragen. Het subsidiepercentage voor verenigingen is 30% en voor stichtingen 15% van de subsidiabele kosten. Er kan maximaal €125.000,- subsidie worden verkregen.

 

In 2018 weer nieuw subsidiebudget voor sportclubs

De belangstelling voor de EDS-subsidie was de afgelopen 2 jaar groot. In 2017 was het subsidieplafond van 6 miljoen binnen enkele dagen bereikt. Veel verenigingen waren daardoor te laat. Het goede nieuws is dat er in 2018 een nieuwe ronde volgt. Sportsubsidie.nl helpt u graag om tijdig een goede en complete aanvraag in te dienen. Wilt u verzekerd zijn van onze ondersteuning, meldt u zich dan snel bij ons aan.

 

Maatregellijst

Er kan subsidie worden aangevraagd voor investeringen in energiebesparing of voor de toepassing van duurzame energie. Maatregelen die in aanmerking kunnen komen voor subsidie staan op de maatregellijst. Denk bijvoorbeeld aan:
– Binnen- en buitenverlichting (LED)
– Ventilatie en verwarming
– Zonnepanelen
– Isolatie
– Vervanging van glas