18 apr

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Onlangs waren er weer de Amsterdamse Kampioenschappen van Topscore.. Een jaarlijks terugkerend sportevenement ter afsluiting van een trainingsperiode op school en bij sportclubs, waar veel enthousiaste leerlingen van de middelbare school aan deelnemen.

Een van de winnaars die dag was het meidenvoetbal team van het Calandlyceum. Jongeren uit de hele stad deden mee aan de Kampioenschappen. Bekijk het filmpje van de jongerenredactie Topscore voor een sfeerimpressie van de dag

Ontdek de sport die bij je past

Het programma Topscore Amsterdam geeft jongeren in het voorgezet onderwijs de kans te ontdekken welke sport bij hen past en wat zij echt leuk vinden. Met als belangrijkste doel een actieve leefstijl voor alle Amsterdamse jongeren. Het plezier van de sport staat daarbij altijd voorop.

Tijdens en na schooltijd

In een periode van een aantal weken trainen leerlingen met elkaar, spelen ze wedstrijden en bezoeken diverse activiteiten en evenementen. De gemeente zorgt er in samenwerking met scholen en sportclubs voor dat deze jongeren tijdens en na schooltijd kunnen sporten. De sportclubs in de buurt worden nauw betrokken bij de uitvoering van deze sportactiviteiten.

Doorstroming naar sportclub

Na elk traject op de school worden de deelnemers geïntroduceerd bij een sportclub in de buurt. Die doet ze een aantrekkelijk aanbod voor een proeflidmaatschap. Zo stromen jongeren makkelijker door een sportvereniging of een dansschool makkelijker en is er meer kans dat ze structureel gaan sporten..

Fit en Plus

Onderdeel van Topscore is Topscore Fit. Bij Topscore Fit kunnen jongeren die zich niet voelen aangetrokken tot reguliere sportactiviteiten onder begeleiding van een coach zelf een beweegprogramma samenstellen. Vijftien weken lang ervaren de jongeren diverse exclusieve beweegactiviteiten en lifestyleworkshops, speciaal voor hen op maat gemaakt. Een mooie manier om deze jongeren bewust te laten worden van een gezonde en actieve leefstijl.

Elke leerling op een school die meedoet met het Topscoreprogramma kan zich aanmelden bij Topscore, zowel met een team vrienden als individueel. Belangrijkste is het plezier in sporten en bewegen.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/topscore of volg ons op Facebook, Instagram, Snapchat en Youtube.