10 apr

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Op een veilige en leuke manier aan de slag met rugby in jouw lessen

Rugby is één van de meest beoefende sporten ter wereld. Ook in Nederland groeit deze sport snel op het gebied van ledenaantal, prestatie en populariteit. Reden genoeg om rugby op te nemen in jouw gymlessen. Meer weten over deze sport? Volg de workshop ‘Rugby in de Gymles’ en leer alles over de spelregels, basisvaardigheden en opbouw van de lessen.

Rugby in de Gymles

Inhoud

Rugby draait om fair-play, respect, samenwerken en normen en waarden. De basiskennis van de docent is daarbij van essentieel belang. We starten de workshop met anderhalf uur theorie waarin je alles leert over de spelregels en de theorie bij de basisvaardigheden (passen, vangen, tackelen, kicken, line-out, scrum etc.). Daarna gaan we in de zaal of op het veld aan de slag met laagdrempelige oefen en- spelvormen, een voorstel voor lesopbouw en specifieke tips.

Na de workshop:

  • ken je de basisspelregels;
  • ben je bekend met de basisvaardigheden;
  • heb je inzicht in de opbouw van een lessenreeks inclusief oefen- en spelvormen.

Docent

Tessa Veldhuis is voormalig professioneel rugbyspeelster en nu docent Lichamelijke Opvoeding. Zij kan als geen ander gymdocenten in korte tijd rugby ready maken.

Doelgroep

Docenten LO uit voortgezet onderwijs en MBO.

Deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 30 deelnemers.

Prijs

€ 50,-.

Datum en tijd

Donderdag 18 mei van 18.30-21.30 uur.