10 mrt

  • By Redactie Toekomst en Talent
  • In Overig
  • Commentaar Off

Flyer sportinstuif 19 decemberFlyer sportinstuif 19 december

Iedere dag raken bijna 75 kinderen verslaafd aan roken. Van hen die blijven roken zal uiteindelijk 50% sterven aan de gevolgen. Hier willen wij gezamenlijk met u wat aan doen!

Meer dan de helft van de Amsterdamse jeugd sport bij een sportvereniging en brengt daar een deel van de tijd door. Vaak wordt er buiten nog gerookt, langs de lijn, op de tribune en op het terras. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken, vooral als het om rolmodellen gaat zoals ouders of trainers. Immers, zien roken, doet roken.

De GGD Amsterdam zet zich in voor een rookvrije generatie. Dit willen wij onder andere bereiken door kinderen in een rookvrije omgeving, zoals de sportclub, te laten opgroeien. Samen met u willen we bekijken hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Om dit te bereiken voer ik, Cedric Middel, in opdracht van de GGD Amsterdam een onderzoek uit.

Wat kunt u doen?

Ik wil u vragen om mij te helpen bij het organiseren van een groepsgesprek. Zowel voor-  als tegenstanders van een rookvrije sportclub zijn hierbij van harte welkom. Voor het groepsgesprek zoek ik vier tot zes personen die een kijk op roken hebben binnen de club. Denkt u hierbij aan ouders van jeugdspelers, leden, bestuurders, vrijwilligers, coaches, of andere belanghebbenden.

Hoe ziet het gesprek eruit?

Ik kom eenmalig langs voor een groepsgesprek op de club. Het gesprek zal plaatsvinden op een tijdstip dat de deelnemers uitkomt (dit kan dus ook ’s avonds, in het weekend, na een training of wedstrijd zijn). Deelname is volledig vertrouwelijk. Het gesprek zal ongeveer anderhalf uur duren.

Als u de mening van uw club wil laten horen, of vragen heeft, kunt u een mail sturen naar cmiddel@ggd.amsterdam.nl.