02 jul

In de zomer van 2016 is Amsterdam gastheer van de Europese Kampioenschappen Atletiek. Naast de wedstrijden in het Olympisch Stadion worden op 6 en 7 juli de kwalificatierondes voor het speer- en discuswerpen gehouden op het Museumplein. Amsterdam brengt hiermee de EK Atletiek de stad in. Een mooie ervaring om de atleten aan het werk te zien tussen het Rijks-, Van Gogh en het Stedelijk Museum.

Start en finish halve marathon

Verspringen, kogelstoten, hordelopen, polstokhoogspringen, speerwerpen en andere onderdelen worden dit jaar voor het eerst aangevuld met de EK halve marathon als onderdeel van het EK-atletiekprogramma. Voor de recreatieve lopers wordt een publieksrace georganiseerd van 10 km. De finish en start van zowel de halve marathon als de publieksrace zijn op het Museumplein. Beide wedstrijden worden gelopen op 10 juli.

In hetzelfde weekeinde wordt de finale van het EK voetbal gespeeld. Als Nederland in de finale staat van het EK voetbal worden maatregelen getroffen voor een alternatieve start en finish in het Vondelpark zodat het Museumplein in het teken van voetbal kan staan.

Meer informatie

De EK Atletiek vindt plaats in Amsterdam van 6 t/m 10 juli in het Olympisch Stadion en op het Museumplein. Meer informatie over de EK is te vinden op http://www.amsterdam2016.org/nl/.

Voruitlopend op de EK-atletiek worden en schoolsportkampioenschappen georganiseerd bij av Feniks (zie: www.avfeniks.nl).