12 jun

Wil je je leerlingen de nieuwste trend op het gebied van bewegingsonderwijs kunnen bieden? Volg dan deze docententraining Slacklining. Slacklinen is het balanceren op een labiel, verend oppervlak. Er geldt geen prestatiedruk; leerlingen bewegen vanuit intrinsieke motivatie op de slackline door zichzelf contstant uit te dagen in een nieuwe situatie. Na deze training kun je direct aan de slag met slacklinen in je eigen lessen.

Slacklinen is het balanceren op een labiel, verend oppervlak. Er geldt geen prestatiedruk; leerlingen bewegen vanuit intrinsieke motivatie op de slackline door zichzelf contstant uit te dagen in een nieuwe situatie.

Daarnaast wordt met slacklinen de fysieke gesteldheid zoals evenwicht en coördinatie, uithoudingsvermogen, spierkracht en de samenwerking van spieren onderling verbeterd. Maar ook de geestelijke gesteldheid krijgt een impuls. Zo wordt het concentratie- en oriëntatievermogen beter en groeit het zelfvertrouwen.

Inhoud

De docent neemt je mee in de methodiek en didactiek van het slacklinen aan de hand van jouw eigen vaardigheid. Daarbij laat de docent verschillende uitbouw mogelijkheden zien zoals: Jumpline, acroline en spelvormen op de slackline. Je leert om de slackline veilig en verantwoord op te zetten in een gymzaal.

Na het volgen van de cursus kun direct aan de slag met slacklinen in jouw eigen lessen.

Doelgroep

Docenten LO in het voortgezet of primair onderwijs en derde- of vierdejaars studenten ALO.

Datum

Donderdag 24 september van 19.00-21.30 uur

Docent

Jonas Konijnenberg, ALO-alumnus en professioneel slackliner

Prijs

€39,95

Inschrijven

Je kunt je via onderstaande button aanmelden tot 10 september 2015. Na inschrijving ontvangen wij ook graag een kopie van je identiteitsbewijs en (indien van toepassing) een bewijs van lidmaatschap. Deze kun je insturen naar het  secretariaat van KiK.

Extra

Wil je meer weten en zien over slacklines in de gymles? Bekijk dan de volgende video’s:

  • Slackline les van Jonas in het Jeugdjournaal vind je  hier
  • Slackline les voor HvA en UvA studenten in Amsterdam vind je hieronder.

Deze training kost slechts € 39,95!