01 jun

Op donderdag 4 juni as. wordt de Penning Sportraad Amsterdam alweer voor de zesde maal uitgereikt aan een Amsterdammer die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. Het gaat bij deze uitreiking dus niet om de sporter, maar om een bestuurder, professional, vrijwilliger, vereniging of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport en het sportbeleid binnen Amsterdam.

De komende dagen zullen via Twitter en op deze website de vijf genomineerden bekend worden gemaakt. Zij zijn door een deskundige jury bestaande uit leden van de Sportraad geselecteerd uit de meer dan dertig binnengekomen voordrachten.

De vierde en vijfde genomineerde zijn: Woest Zuid en Vereniging Flevoparkbad.

Woest Zuid is de sportieve club voor basisschoolkinderen in Amsterdam. Verdeeld over negen sportlocaties in de stad brengen zij iedere week meer dan 500 kinderen fysiek en mentaal op woeste wijze in beweging. Woest Zuid verbindt sportclubs, schoolbesturen en stadsdelen met als doel kinderen iedere dag na school te kunnen laten buiten spelen, bewegen en sporten.

De vereniging Flevoparkbad is het resultaat van langdurige inspanningen door zwemliefhebbers uit Oost die strijden voor het voortbestaan van het Flevoparkbad. De vereniging neemt beheertaken over, vergroot het zwembadbezoek en ontwikkelt ideeën om het buitenbad ook in de toekomst te kunnen behouden.

De volledige lijst met genomineerden ziet er als volgt uit:

1. Amsterdamse Olympische Dagen

2. Tine Slager

3. GoldenSports

4. Woest Zuid

5. Vereniging Flevoparkbad

Op donderdag 4 juni wordt op het Ajax-terras van de Stadsschouwburg bekend gemaakt wie van bovenstaande vijf namen zich de winnaar van de Penning Sportraad Amsterdam 2015 mag noemen.

U kunt deze uitreiking bijwonen. Meld u zich dan wel even aan via info@sportraadamsterdam.nl o.v.v. uw naam en organisatienaam.